Συνεργασία Μέτρο 16 για το Bio-Smoothies
Η Εταιρεία Euromind A.E σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος), την εταιρεία ΒΙΟΚΗΠ Α.Ε, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βιοκαλλιεργητών και παραγωγών γεωργικών προϊόντων Άρτας και την εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΒΕΕ(παραγωγή επεξεργασμένων και συντηρημένων λαχανικών) υπέβαλε πρόταση ύψους 145.000€ στο Μέτρο 16.1 και 16.2 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Η πρόταση έχει τίτλο «Βελτιστοποίηση ιδιοτήτων συνδυασμών φρούτων βιολογικής καλλιέργειας ως προς την ενεργειακή αξία και τα διαθρεπτικά χαρακτηριστικά με τη χρήση μεθόδου ταχείας κατάψυξης» και υπεβλήθη στο ΠΣΚΕ με κωδικό έργου Μ16ΣΥΝ2-00081. Αντικείμενο της πρότασης είναι η συνεργασία των φορέων για την διερεύνηση μιας νέας μεθόδου κατάψυξης η οποία δύναται να μειώσει τις ανεπιθύμητες φυσικοχημικές μεταβολές που υφίστανται τα βιολογικά φρούτα κατά τη διάρκεια της συντήρησης. Η νέα μέθοδος της ταχείας κατάψυξης προτείνετε διότι παρέχει τη δυνατότητα συντήρησης των βιολογικών φρούτων για μεγαλύτερη χρονική περίοδο ενώ συγχρόνως ελαχιστοποιείται η απώλεια των θρεπτικών συστατικών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών.