Συνεργασία Μέτρο 16 για το Υπέρ-Τυρί
Η Εταιρεία Euromind A.E σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος), την εταιρεία New Milk Farms ΜΟΝ ΙΚΕ (υπηρεσίες έρευνας στη χημεία Τροφίμων), την εταιρεία Cheesco ΜΟΝ ΙΚΕ (παραγωγή τυριού και τυροπήγματος) και την Ομάδα Παραγωγών Αγελαδινού Γάλακτος Χαλκηδόνας- Γαλακτοπαραγωγική ΙΚΕ υπέβαλε πρόταση ύψους 145.000€ στο Μέτρο 16.1 και 16.2 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Η πρόταση έχει τίτλο «Βελτιστοποίηση ιδιοτήτων τυροκομικών προϊόντων με τεχνολογικά προηγμένες και καινοτόμες μεθόδους αποξήρανσης» και υπεβλήθη στο ΠΣΚΕ με κωδικό έργου Μ16ΣΥΝ2-00079. Αντικείμενο της πρότασης είναι η συνεργασία των φορέων για την αφυδάτωση των τυροκομικών προϊόντων αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες ξήρανσης. Σκοπός της αφυδάτωσης είναι η παραλαβή τυριών με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μείωση του κόστους μεταφοράς και αποθήκευσης καθώς και την διατήρηση της θρεπτικής αξίας και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των αποξηραμένων τυριών.