Συνεργασία Μέτρο 16 για το Smoothies
Η Εταιρεία Euromind A.E σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος), την εταιρεία Π.Κρυσταλλίδης Α.Ε, την εταιρεία ΜΑΤ ΙΚΕ, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαλατάδων Μέγας Αλέξανδρος (φρούτων και λαχανικών), και την εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΒΕΕ (παραγωγή επεξεργασμένων και συντηρημένων λαχανικών) υπέβαλε πρόταση ύψους 145.000€ στο Μέτρο 16.1 και 16.2 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Η πρόταση έχει τίτλο «Βελτιστοποίηση Ιδιοτήτων Συνδυασμών Φρούτων ως προς την ενεργειακή αξία και τα διαθρεπτικά χαρακτηριστικά με τη χρήσης μεθόδου ταχείας κατάψυξης» και υπεβλήθη στο ΠΣΚΕ με κωδικό έργου Μ16ΣΥΝ2-00080. Αντικείμενο της πρότασης είναι η συνεργασία των φορέων για την διερεύνηση μιας νέας μεθόδου κατάψυξης η οποία δύναται να μειώσει τις ανεπιθύμητες φυσικοχημικές μεταβολές που υφίστανται τα φρούτα κατά τη διάρκεια της συντήρησης για την διατήρηση των θρεπτικών συστατικών τους. Παρέχει τη δυνατότητα συντήρησης των φρούτων για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και απαιτεί χαμηλή κατανάλωση ενέργειας επειδή πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα.