proionta

Βελτιστοποίηση Ιδιοτήτων Συνδυασμών Φρούτων ως προς την ενεργειακή αξία και τα διαθρεπτικά χαρακτηριστικά με τη χρήσης μεθόδου ταχείας κατάψυξης

Συνεργασία Μέτρο 16  για το Smoothies

Η Εταιρεία Euromind A.E σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος), την εταιρεία Π.Κρυσταλλίδης Α.Ε, την εταιρεία ΜΑΤ ΙΚΕ, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαλατάδων Μέγας Αλέξανδρος (φρούτων και λαχανικών), και την εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΒΕΕ (παραγωγή επεξεργασμένων και συντηρημένων λαχανικών) υπέβαλε πρόταση ύψους 145.000€  στο Μέτρο 16.1 και 16.2 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

 

Η πρόταση έχει τίτλο «Βελτιστοποίηση Ιδιοτήτων Συνδυασμών Φρούτων ως προς την ενεργειακή αξία και τα διαθρεπτικά χαρακτηριστικά με τη χρήσης μεθόδου ταχείας κατάψυξης» και υπεβλήθη στο ΠΣΚΕ με κωδικό  έργου Μ16ΣΥΝ2-00080. Αντικείμενο της πρότασης είναι η συνεργασία των φορέων για την διερεύνηση μιας νέας μεθόδου κατάψυξης η οποία δύναται να μειώσει τις ανεπιθύμητες φυσικοχημικές μεταβολές που υφίστανται τα φρούτα κατά τη διάρκεια της συντήρησης για την διατήρηση των θρεπτικών συστατικών τους. Παρέχει τη δυνατότητα συντήρησης των φρούτων για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και απαιτεί χαμηλή κατανάλωση ενέργειας επειδή πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

topothesia euromind

Κιλκίς

Ανδρέα Παπανδρέου 14
23410 25882
topothesia euromind

Πολύκαστρο

Κόμβος Πολυκάστρου-Κιλκίς, ΠΑ.ΘΕ, Χ.Θ: 531 χλμ
23430 25405
topothesia euromind

Γέφυρα

24ο χλμ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας
2310 753545
topothesia euromind

Επανομή

Σχολείου 4
23920 44949
topothesia euromind

Κρύα Βρύση

Θεμιστοκλέους 32 & 25ης Μαρτίου
23825 04840
topothesia euromind

Κολινδρός

Παύλου Μελά 1
23530 31823
euromind